Får och lammfoder

 

Nyhet!
En viktig del i utfodringen är vitaminer och mineraler. Får har ett högt behov av E-vitamin och selen. En nyhet för i år är att vi har höjt E-vitamin innehållet i alla våra foder och att det delvis är i naturlig form*. Den naturliga formen ger ett mycket bättre upptag och utnyttjande vilket resulterar i en högre nivå av E-vitamin i blodet och i råmjölken, allt för maximal hälsa och produktion.

*Naturligt E-vitamin ingår inte i Fiol Eko. 
 

Fiol Får

Ett utmärkt tillväxtfoder till de lite äldre lammen. Ett äldre lamm fungerar fullt ut som idisslare och kan utnyttja andra råvaror än de yngre lammen. Dessutom minskar proteinbehovet ju äldre lammen blir. Fiol Får är också ett utmärkt kompletteringsfoder till sinlagda tackor och baggar när tillgången eller kvaliteten på grovfodret inte räcker till.

 

Fiol Eko

Fiol Eko är ett smakligt och energirikt färdigfoder till får och lamm. Fodret näringsinnehåll är speciellt anpassat för växande lamm samt dräktiga och digivande tackor. Börja utfodra de dräktiga tackorna 6-8 veckor innan lamning och fortsätt under hela digivningsperioden. Fiol Eko tillför t.ex. välbehövlig energi, stärkelse och fett till foderstaten. Fodrets högvärdiga protein kommer framförallt från soja.

 

Fiol LammStart

Fiol LammStart är ett unikt startfoder för de minsta lammen. Såväl överlevnaden som det fortsatta produktionsresultatet hänger på näringsintaget den här perioden. Fodrets struktur och sammansättning stimulerar lammets kraftfoderkonsumtion och ger en extra viktig näringstillförsel. Fiol LammStart levereras som en extra liten pellets och fodret är sammansatt av råvaror av högsta kvalitet, utvalda för sina förträffliga egenskaper vad gäller smaklighet och smältbarhet. Med Fiol LammStart utnyttjar man lammens tillväxtkapacitet på bästa sätt samtidigt som man sparar tackan. För en problemfri avvänjning; erbjud Fiol LammStart så tidigt som möjligt, och tills dess att lammen är ca 6-10 veckor gamla eller till ca 2 veckor efter avvänjning. Produkten lämpar sig även för den nylammadde tackan de första 5 dagarna.

 

Fiol Vital

Fiol Vital har ett högt och koncentrerat näringsinnehåll och ges till de dräktiga tackorna, från senast 6-8 veckor innan lamning och under hela digivningsperioden. Första tiden efter lamning är kritisk för tackan eftersom mjölkproduktionen ökar snabbare än foderkonsumtionern. Eftersom Fiol Vital är ett smakligt och koncentrerat foder hjälper det tackan att snabbt vända sin negativa energibalans och producera maximalt med mjölk. Vitamin- och mineralinnehållet i Fiol Vital är anpassat för att stimulera till friska och pigga lamm. Rätt nivåer på vitaminerna och mineralerna i fodret visar sig som lägre lammdödligheter samt att lammen snabbt efter födseln kommer upp och igång med att dia. Såväl råvaruvalet som nivån på mineralerna har gjorts för att undvika urinsten.

 

Nyhet! Fiol Lammnäring

Fiol Lammnäring är en Svensk skummjölksbaserad lammnäring med högt fettinnehåll. Fiol Lammnäring är en anpassad mjölkersättning till lamm i alla typer av lammuppfödning. Fiol Lammnäring ger en säker och snabb tillväxt och som fungerar utmärkt i lammammor. Fiol Lammnäring innehåller prebiotika som på ett naturligt sätt bygger upp lammets egen tarmflora och immunförsvar och har dessutom högt innehåll av E-vitamin som ytterligare stärker immunförsvaret hos lammen.

 

Vill du veta mer om våra fodersorter? Klicka här!

 

Svenska Foder AB

Telefon 0510-828 00

Box 673

531 16 Lidköping

info@svenskafoder.se